Super
nem & lækker ostelagkage

Ingredienser:
(Bund):
½ pk. Digestive kiks
125 gr. blødt smør
Ostemassen:
100 gr. flødeost
1 spsk. Flormelis
1 tsk. Vanillesukker
¼ l piskefløde
Pynt: Solbærsyltetøj & hakkede pistaciekerner
Kiksene knuses fint og røres med
smørret. Herefter fordeles det jævnt i en springform
Flødeosten røres med flormelis og
vanillesukker. Flødes piskes og blandes i ostemassen. Hele blandingen fordeles
over kiksbunden.
Formen stilles i køleskabet til
næste dag. Før serveringen pyntes kagen med solbærsyltetøj og drysses med
hakkede pistaciekerner!
Karameltærte

Bund:
150 gr. hvedemel
100 gr. brun farin
50 gr. kokosmel
125 gr. blødt smør
Karamelfyld:
1 ds. Kondenseret mælk(397 gr. fra
Nestlé)
3 spsk. Ahornsirup
¼ tsk. Salt
Desuden:
100 gr. chokolade
25 gr. smør
Tilbehør: Flødeskum
Bland hvedemel, farin, kokosmel og
smør. Fordel dejen i bunden af en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter eller i
et firkantet smurt ovnfast fad 15 x 25 cm. Bag bunden i ca. 20 min. Ved 175 gr.
Kom den kondenserede mælk,
ahornsirup og salt i en gryde og bring det til kogepunktet. Lad det småboble
ca. 3-4 min., mens du rører hele tiden. Er det ved at brænde på , så tag straks
gryden fra varmen. Fordel fyldet i tærteformen.
Bag tærten yderligere 20 min. Afkøl
den helt. Hak og smelt chokoladen sammen med smørret over vandbad eller i
mikroovn. Smør det over kagen og lad det stivne – gerne i køleskab. Skær kagen
i små tern.