http://favoritvin.dk

Le Olle DOCG - Cantine Lenotti

Pris: DKK 139,00Tilføj til indkøbskurv
Le Olle DOCG - Cantine Lenotti
Varenummer: 2529
 

Le Olle, Bardolino Superiore Classico DOCG

Cantine Lenotti

 
     

Producenten
Lenottis vingård ligger i udkanten af byen Bardolino lige ved Gardasøens bred i umiddelbar nærhed af de smukke bakker omringet af vinmarker og oliventræer. Det er netop søen, som giver området sit ganske særprægede mikro-klima, som nærmest er perfekt til vindyrkning.

Kældrene er bygget i fuld harmoni med det smukke landskab og er udstyrede med meget moderne vinificerings- og aftapningsfaciliteter. Men skabelsen af gode vine starter allerede på vinmarkerne, og derfor bruger Lenotti megen tid på dyrkningen og udvælgelsen af vinstokkene. Druerne er høstet separat i de forskellige produktionsområder, og hver parcel bliver vinificeret for sig. Det sidste er ikke bare et tilfældigt markedsføringsnummer men et helt klart valg om at udvikle hvert område, hver parcel eller druekarakter så meget som muligt.

 

Vinen

Bardolino ”Le Olle” er lavet på 65% Corvina, 25% Rondinella og 10% Cabernet Sauvignon, som dyrkes på ejendommen ”La Pra” midt på Gardasøens østlige skråninger kun et par kilometer fra selve byen Bardolino. Vinen har fået navn efter de keramikkrukker, romerne brugte til at opbevare vin i. To af disse krukker blev for nyligt fundet i en gammel brønd midt på ejendommen La Pra og vidner om, at vinproduktion i dette området ikke er et moderne påfund. Det er en tegning af en af de fundne krukker, man finder på etiketten. Begge genstande er i dag udstillede på et museum i Venedig.

 

Alle druesorter dyrkes efter ”espalier” og ”Guyot” systemerne. Straks efter høsten bliver 70% af druerne skånsomt mast og gæret i rustfrie ståltanke med temperaturregulering (24°). De resterende 30% af druerne bliver tørrede på ejendommen La Pra i 40-50 dage og bliver først let presset og gæret i november. Derefter bliver vinen yderligere lagret i nogle måneder delvist på rustfrie ståltanke og på små træfade, og aftapningen foregår sterilt ved lav temperatur.

 

„Le Olle“ har en flot, dybrød farve, og i duften finder man nuancer af rosiner, krydderier og modne frugter. Smagen er dyb og sprød med en behersket bærsødme og en perfekt balance mellem strukturen, finessen og blødheden.

 

Den vil egne sig flot til lam, grillet svine-, kalve- eller oksekød samt til modne oste.

 


Din indkøbskurv

Antal varer: 0
0,00
Fragt:
0,00

Din indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

favorit vin • Skanderborgvej 18-24 • 8000 Århus C • E-mail: mail@favoritvin.dk • Tlf.: 2844 6603 • CVR: 17 55 53 40